Saturday, June 21, 2008

Χρήστος Ηλιόπουλος - Christos Iliopoulos - Βιογραφικό Σημείωμα - Biographical Note


Χρήστος Ηλιόπουλος του Ηλία και της Νίκης

Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, LL.M.
- Γεννηθείς : Αθήνα, 28-4-1968.

- Γραφείο: Λεωφ. Αλεξάνδρας 105, Αθήνα, Τ.Κ. 114 75.

τηλ./fax: 210 - 6400282, 6932 – 775920, e-mail: bm-bioxoi@otenet.gr

- Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1993.

- Σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών (πτυχίο νομικής) και στα Πανεπιστήμια Nottingham Αγγλίας (Master of Laws) και Essex Αγγλίας (Diploma, Erasmus).

- Ασκεί μαχόμενη και συμβουλευτική δικηγορία στην Αθήνα από το 1994, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

- Ομιλεί την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

- Δημοσιογράφος, μέλος Ενώσεως Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου και Συνεργάτης Ξένου Τύπου Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Σπουδές
Ο Χρήστος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-4-1968. Τελείωσε το 1986 με Άριστα (19 και 6/12) το 10ο (Πρότυπο) Λύκειο Αθηνών και την ίδια χρονιά πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1991 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Κατά την διάρκεια της φοίτησής του εκπόνησε εργασίες και παρακολούθησε συνέδρια, στην οργάνωση πολλών εκ των οποίων συμμετείχε. Στον κύκλο μαθημάτων Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου αξιολογήθηκε με Άριστα.

Κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 1990-91 απoτέλεσε μέλος της ομάδας έρευνας του Τομέα Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού, καθηγητού του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου κ. Εμμανουήλ Ρούκουνα, από τον οποίο έλαβε και συστατική επιστολή.

Το 1989 επελέγη με βάση την βαθμολογία του και την γνώση ξένων γλωσσών να λάβει μέρος στο πρόγραμμα υποτροφιών ERASMUS της Ευρωπαϊκής Κοινότητος. Παρακολούθησε το α’ εξάμηνο της περιόδου 1989/90 της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Essex Αγγλίας και εξετάσθηκε με επιτυχία στα μαθήματα EEC Law, Common Law και Public Law, ανέλαβε εθελοντική ερευνητική εργασία και έλαβε τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Συμμετείχε επίσης σε εκπαιδευτικά ταξίδια στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στις Βρυξέλλες, όπου είχε επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους, καθηγητές και άλλους ευρωπαίους φοιτητές.

Από τον Οκτώβριο του 1991 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Nottingham Αγγλίας στο Διεθνές και Κοινοτικό Δίκαιο και του απονεμήθηκε το δίπλωμα Master Of Laws.

Εκεί διδάχθηκε :

n Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, (καθηγητής Stephen Weatherill).

n Δίκαιο Ανταγωνισμού, (καθηγητής Stephen Weatherill).

n Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (καθηγητής D.J. Harris).

n Δίκαιο της Θάλασσας.

n Δίκαιο μεταφορών αγαθών διά θαλάσσης.

Εκπόνησε την πτυχιακή του διατριβή με θέμα τον ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την συμβατότητα των συγχωνεύσεων επιχειρήσεων με το καθεστώς προστασίας του ανταγωνισμού της κοινοτικής εννόμου τάξεως.

Το καλοκαίρι του 1990 παρακολούθησε στο Παρίσι μαθήματα γαλλικής στην Alliance Francaise και του απονεμήθηκε Certificat.

Ομιλεί και γράφει την αγγλική και την γαλλική γλώσσα. Είναι κάτοχος First Certificate in English (Cambridge), Proficiency (Michigan) και Sorbonne (Paris IV).



Εργασιακή Εμπειρία
Το καλοκαίρι του 1992 εργάσθηκε ως ασκούμενος στην αγγλική Δικηγορική Εταιρεία Εking Manning (ήδη Edwards Geldard).

Από το 1993 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί γενική δικηγορία, με έμφαση στους τομείς του κληρονομικού, εμπραγμάτου (ακίνητα) και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, στα θέματα ελληνικής ιθαγένειας ομογενών και στην προστασία δικαιωμάτων ομογενών στις υποθέσεις τους στην Ελλάδα. Διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο, με συνεργάτες δικηγόρους, στην Αθήνα (Λεωφ. Αλεξάνδρας 105) και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει εμπειρία νομικής έρευνας, επικοινωνίας με εντολείς, σύνταξης δικογράφων, δικαστικής παραστάσεως και εκπροσωπήσεως ενώπιον αστικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων σε δικαστήρια όλης της Ελλάδος. Έχει χειριστεί υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του δικαίου, (ιδίως αστικό, διοικητικό, ποινικό, κοινοτικό κλπ). Έχει επίσης εμπειρία και από το δίκαιο άλλων χωρών.

Μεγάλο μέρος των εντολέων του είναι Έλληνες ομογενείς, αλλά και αλλοδαποί, από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Μεγ. Βρετανία, Νότιο Αφρική, Αργεντινή, Ρωσία, Ισραήλ κ.α. τους οποίους καλύπτει σε όλες τις νομικές τους υποθέσεις στην Ελλάδα.

Είναι δημοσιογράφος, ανταποκριτής ελληνόφωνων προγραμμάτων εξωτερικού (ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά), μέλος της Ενώσεως Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου και Συνεργάτης Ξένου Τύπου του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., γράφει σε εφημερίδες του εξωτερικού και του εσωτερικού και συμμετέχει σε ραδιοφωνικά προγράμματα. Είναι δημοσιογράφος και νομικός σύμβουλος στο Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 1997 επελέγη και έλαβε μέρος στην σειρά σεμιναρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. «Β’ Κύκλος Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στελεχών σε θέματα ευρωπαϊκής ενοποίησης», λαμβάνοντας ανάλογο πιστοποιητικό.

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας ως έφεδρος υπαξιωματικός (Λοχίας ΔΒ).

<ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Master οf Laws
Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Λεωφ. Αλεξάνδρας 105, Αθήνα, Τ.Κ. 114 75
Τηλ. 210–6400282. Τηλεομοιοτυπία 210 – 6400282. Κινητό: 6932–775920


Law Offices of Christos I. ILIOPOULOS
Attorney at the Supreme Court of Greece
Master Of Laws, International and European Law
105, Alexandras Ave., Athens, 114 75, HELLAS
Phone: +30 - 210-6400282, mobile +30 - 6932-775920.
Facsimile: +30 - 210 - 6400282.
e-mail: bm-bioxoi@otenet.gr

No comments: